Total de visualitzacions de pàgina:

26 de des. 2011

51 TISANES

HATHERLY, Ana. 51 tisanes. Trad. Xulio Ricardo Trigo i Júlia Cortès. Catarroja: Perifèric Edicions, 2004. ISBN 84-933851-1-5
 

Sinopsi / Sinopse:
Les tisanes són poemes en prosa que plantegen un discurs líric i filosòfic de caire metafísic, però molt a prop de la quotidianitat. Aforismes, minificcions, reflexions filosòfiques. Al capdavall textos que, tal com diu l’autora, són «una meditació poètica sobre l’escriptura com a pintura i filtre de la vida». Una proposta inèdita en llibre a l’Estat Espanyol que captivarà per la seva vocació oberta, capaç d’alliberar els límits. L’obra parteix del llibre 351 Tisanas i inclou algunes de les poesies més reconegudes.

Sobre l’autora / Sobre a autora:
Ana Hatherly (Porto, 1929) és poeta, traductora, assagista, pintora i cineasta. Durant els anys 60 funda amb Melo e Castro el grup Poesia Experimental Portuguesa, que revoluciona les lletres del seu país. Traduïda a nombrosos idiomes, poèticament beu de la filosofia i de les arts plàstiques, molt influïda per l’estètica del Barroc, un moviment que serveix de motiu als seus assaigs. És catedràtica de Literatura Portuguesa a la Universitat de Lisboa i membre de la direcció del PEN Club de Portugal, del qual ha estat presidenta.

Més informació / Mais informações em:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.