Total de visualitzacions de pàgina:

26 de des. 2011

LA CASA I LA FLAIRE DELS LLIBRES

PEDREIRA, Maria do Rosário. La casa i la flaire dels llibres. [A Casa e o Cheiro dos Livros]. Trad. Antoni Xumet. Pollença: El Gall Editor, 2009. ISBN 13: 978-84-92574-06-3




Sinopsi / Sinopse:
A La casa i la flaire dels llibres, Maria do Rosário Pedreira institueix la casa com el lloc d'allò femení i quotidià, un món on es reclou tot allò que perdura, bé sigui sota la forma de la memòria o de la nostàlgia. Els llibres evoquen allò viscut i el que queda per viure.

En la seva versió original en portuguès, el llibre A Casa e o Cheiro dos Livros rebé els premis de poesia Poème i Maria Amália Vaz de Carvalho l'any 1996.


«Desperta't més d'hora i entretén-te a mirar-lo sota
la llum blava
que els dies diuen a casa quan són tranquils.
I no li demanis res al matí: els matins li pertanyen;
Deixa'l que regui els cossiols al balcó i surt,
Travessa el carrer mentre hi hagi claror. I així
Sempre farà sol i el tindràs per sempre,
Com per sempre l'he perdut jo, de sobte,
Per no haver-ho fet així.»

Sobre l’autora / Sobre a autora:
Maria do Rosário Pedreira va néixer a Lisboa el 1959. L'any 1981 es llicencià en Llengua i Literatures Modernes, en la variant d'Estudis Francesos i Anglesos per la Universitat de Lisboa. En la seva vessant d'editora actualment treballa a les Edicions QuidNovi després d'haver passat per Temas & Debates i Gradiva. Destacada narradora per a un públic infantil i juvenil, on predomina la transmissió de valors humans i culturals, també ho és en el gènere poètic amb títols com A Casa e o Cheiro dos Livros, 1996; O Canto do Vento nos Ciprestes, 2001 o Nenhum Nome Depois, 2004. Per a l'autora la casa pot ser considerada com un món on es reclou tot allò que perdura, bé sigui sota la forma de la memòria o de la nostàlgia.

Més informació / Mais informações em:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.